TAMOP_553_08/02/0020 - 2010

Borsod ‚Äď Aba√ļj ‚Äď Zempl√©n megyei civil szervezetek komplex szervezetfejleszt√©se

 

A T√ĀMOP 5.5.3-08/02/0020 azonos√≠t√≥sz√°m√ļ projekt keret√©ben 2009. √°prilis√°ban 36 civil szervezet komplex fejleszt√©se kezdŇĎd√∂tt el megy√©nkben. A fŇĎp√°ly√°z√≥ Szikra Alap√≠tv√°ny konzorciumi partnerei, a Hum√°n Integra T√°rsadalmi Beilleszked√©st Seg√≠tŇĎ Region√°lis Alap√≠tv√°ny √©s a S√°toralja√ļjhelyi Munkan√©lk√ľliek √©s √Āll√°skeresŇĎk Egyes√ľlete.

Mindh√°rom szervezet civil szolg√°ltat√≥, tan√°csad√≥i tev√©kenys√©get v√©gez t√©rs√©g√ľnkben. A fejleszt√©s p√°rhuzamosan t√∂rt√©nik 5-5-5 kist√©rs√©g √∂sszefog√°s√°val, amely √≠gy megpr√≥b√°lja lefedni az eg√©sz megy√©t.

A projekt c√©lja, hogy a programba bevont, civil szervezetek megerŇĎs√∂djenek √©s k√©pesek legyenek p√°ly√°zati forr√°sok leh√≠v√°s√°ra, fejleszt√©si programokban val√≥ r√©szv√©telre. A p√°ly√°z√≥ 49 szervezetbŇĎl 36 ker√ľlt kiv√°laszt√°sra, akik k√∂zvetlen√ľl r√©szt vesznek a szervezeti kompetenciafejleszt√©sben, valamint tov√°bbi 320 civil szervezet kap folyamatos inform√°ci√≥t a projekt ideje alatt. Tov√°bbi fontos c√©l, hogy a p√°ly√°zatba bevont szervezetek seg√≠ts√©g√©vel a saj√°t kist√©rs√©geik forr√°sallok√°ci√≥s k√©pess√©ge is javuljon.

A kiv√°lasztott szervezetek sz√°m√°ra a fejleszt√©s ingyenes. Ennek keret√©ben felm√©r√©sre ker√ľlt a kiindul√≥ √°llapot, elk√©sz√ľltek a diagn√≥zisok √©s ezek alapj√°n az egy√©ni fejleszt√©si tervek. Egy munkat√°rs szervezetenk√©nt OKJ-s nonprofit √ľgyint√©zŇĎi tanfolyamon vehetett r√©szt. P√°rhuzamosan a k√©pz√©ssel tr√©ningek √©s workshopok, illetve helyi tan√°csad√°s keret√©ben folyik a szervezetek belsŇĎ fejleszt√©se mentorok seg√≠ts√©g√©vel. Havonta inform√°ci√≥s napokon t√°j√©koz√≥dhatnak a kist√©rs√©gek civiljei az aktu√°lis p√°ly√°zati √©s egy√©b kapcsolatteremt√©si, egy√ľttmŇĪk√∂d√©si lehetŇĎs√©gekrŇĎl. A programelemek k√∂z√ľl sz√°mos tr√©ning ker√ľl vid√©ken megrendez√©sre, ezzel is kifejezve, hogy a projekt megval√≥s√≠t√≥i hangs√ļlyosan t√°mogatni k√≠v√°nj√°k a kistelep√ľl√©seken √©lŇĎ civil bar√°taink tev√©kenys√©g√©t. A projekt 2010. szeptember 30-ig tart, de rem√©lj√ľk eredm√©nyei m√°r az id√©n sikeres p√°ly√°zatok √©s projektek form√°j√°ban fognak jelentkezni.

OKJ - r√©sztvevŇĎk:

 

F√ľlpes Eszter
Czimre Brigitta
Barcsai Dávid Batyi Béla


Horv√°th M√°ria S√°ndor B√©l√°n√© Hegyin√© F√ľgeczki Edit Gyurk√≥ Andrea

Szegedi Dávid Balla Béla Sándor Béla Üveges Zsolt

A Humán Integra Alapítvány által bevont civil szervezetek:

A √Ėnk√©ntes Polg√°rŇĎr Egyes√ľlet F√≥ny
A Sziksz√≥i H√°tr√°nyos HelyzetŇĪek√©rt Alap√≠tv√°ny
A AHTC- Abauj Hegyközi Térségi Civil Szövetség
A Girincsi Roma Polg√°rjogi Mozgalom
A Lungo Drom Csob√°d
A Hankó Zoltán Olvasókör Megyaszó
A ARTE -Aba√ļji Region√°lis Term√©szetv√©delmi Egyes√ľlet
A Szuhogyi H√°tr√°nyos HelyzetŇĪek K√∂zhaszn√ļ Egyes√ľlete SZUHEKE
A B-A-Z Megyei Rom√°k √Črdekv√©delmi Egyes√ľlete M√©ra/R√©v Egyes√ľlet M√©ra
A B√≥dvav√∂lgyi Cig√°nyok √©s H√°tr√°nyos HelyzetŇĪek √Črdekv√©delmi Szervezete
A Borsod Kulturális Alapítvány
A Szalonnai Sport √©s K√∂z√∂ss√©gfejlesztŇĎ Egyes√ľlet