Önként és dalolva 2007

Ifjúsági önkéntes-projekt
2007.07.02-08.18.

Tervezett programunk célkitûzése az volt, hogy a szervezetünk által támogatott Túlélõk Ifjúsági klub tagjainak és az általuk meghívott fiataloknak az  önkéntes munkával és a civil tevékenységgel kapcsolatos ismereteket adjunk át és be is vonjuk õket ilyen jellegû tevékenységbe.

Ifjú önkénteseink a Ficánkoló Gyermektáborban tevékenykedtek. Feladatuk volt a gyerektábor helyszínének elõkészítése, festés, takarítás, majd pedig a gyerekek felügyelete, programszervezés, segítés az étkeztetésnél, takarítás. Ismereteket szerezhettek az önkéntes tevékenységgel, nonprofit szervezetekkel kapcsolatban külön foglalkozásokon és fejlesztettük képességeiket az ilyen jellegû tevékenység elvégzésére. További célunk volt önkéntes ifjúsági közösségünk megerõsítése, hogy alkalmassá váljanak a közös munkavégzésre. A lelkesedés nagy volt, bár a két hetes tábor kitartást követelt meg az önkéntesektõl. A tábor vezetõi szerint komoly segítséget jelentettek a fiatalok, jövõre is számítanak rájuk.

A jutalom sem maradt el, augusztus elején három napot töltött a csapat a pécsi MecseXtrém parkban, ami óriási élmény volt. Majd pedig Debrecenben partner szervezeteinkkel együttmûködve egyifjúsági találkozón vett részt a csoport, ahol a szabadidõs program és ismerkedés mellett bûnmegelõzési elõadást is hallhattunk.

A projektbe 27 fõt sikerült helyben bevonni. A csapatépítõ tréning, majd pedig a tábor munkálatai még jobban összehozta a csoportot és új tagokat is bõvültünk. Sokat segített, hogy rugalmasan kezelhettük a projekt ütemezését és viszonylag egyszerû volt az adminisztráció.

Köszönjük a DIA munkatársainak a lehetõséget és a támogatást, amellyel hozzájárultak közösségünk fiataljainak az önkéntes munkával való megismerkedéséhez.

 

Támogató:



Demokratikus Ifjúságért Alapítvány

 

 

 

 

Â