TáboroZOO –

2016. június- július hónapban a Fonyban tartottuk a „TáborZoo”- fiatalok Abaújban (NEA-TF-16-SZ-0079) tábort megrendeztünk.

A szervezetünk által támogatott Túlélők Ifjúsági Klub (26 fiatal + 4 felnőtt) valósítottuk meg  2016.június 26 -  július 1. napja között. A projekt célja magyar identitás erősítése, diszkrimináció elleni fellépés, konfliktus kezelés és az önkéntesség megismertetése non-formális és outdoor tréningek keretében. Célunk ifjúsági közösségünk megerősítése, látókörük szélesítése, a többségében hátrányos helyzetű fiatalok integrációjának segítése, önkéntes tevékenységbe való bevonásuk.

Programunkban 5 éjszakát töltöttünk tölteni a festői szépségű Fonyban.

 

Huszák Lilla és Dominik beszámolója:

A nyár első és egyben a legjobb élménye számunkra, a fonyi táborban való részvétel volt. Miután megérkeztünk Fonyra, elfoglaltuk a szállásunkat. Az első dolog az volt, hogy összegyűltünk és a házvezető hölgy ismertette a házirendet velünk. Kipakoltuk a bőröndjeinket és utána felfedeztük a környéket. Sok közösségépítő programon vettünk részt. Lehetőségünk volt sokat sportolni, például : focizni, röplabdázni  és tollasozni is. A helyi focicsapat kihívott minket egy barátságos mérkőzésre, ami mindannyiunk számára élmény volt. A további napokon útra keltünk és meglátogattuk a Fony körülötti településeket is. Elmentünk arra a helyre, ahol először nyomtatták a magyar bibliát, Vizsolyba. Ezután meglátogattunk egy különleges méhészetet, ahol nagyon finom mézeket kóstolhattunk meg, ezenkívül megfelelő méhészeti védőruhában közelről bepillantást nyerhettünk a méhek mindennapi tevékenységébe. Két várat is láttunk, Boldogkőváralja és Regéc településeken,  és egy rövidebb túrán is részt vettünk. Továbbá, csoportos filmnézések is voltak. Természetesen mindig igazi magyaros ételekkel voltunk ellátva, amelyeknek elkészítésében  részt vehettünk. Nem volt hiány a társasjátékokból sem. Nagyon jó hangulata volt ennek a tábornak, ahol még jobban megtudtuk ismerni egymást a fiatalokkal és egyben mindannyiunk számára ez egy olyan kikapcsolódás és örömteli hét volt, amely mindannyiunk számára örök élmény marad. Ezért nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek, és  mindazoknak a személyeknek, akik hozzájárultak ennek a nyári tábornak a megvalósításához. Remélem,  a jövőben is lesz még lehetőség részt venni ilyen nagyszerű, jól megszervezett közösségépítő rendezvényeken.